Büyük Türkiye’de“İnsanlık Ölmemiş”
Mehmet Ali Elmacı

Büyük Türkiye’de“İnsanlık Ölmemiş”

 

Perşembe akşamı Samanyolu televizyonunda canlı yayınlanan ve Türkiye genelinde 50 kadar yerel televizyonunda ortak olarak verdiği “İnsanlık Ölmedi” programını seyrettim.

Programa katılanlar, genelde Afrika ülkeleri, özelde Somali olmak üzere yaşanan insanlık dramına dur demek için tüm Türkiye’nin ortak sesini dile getirdiler.

Programa başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, sanatçılar, sivil toplum örgüt temsilcileri, sporcular ve bizim insanımızın civanmertliğini temsil eden farklı kesimlerden birçok kişi katıldı.

Düşünebiliyor musunuz?

2011 yılındayız ve teknolojiden tutun da her şeyin doruk noktasına ulaştığı şu zamanda açlıktan insanların ölmesi kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Zaten bu “bu zamanda açlıktan ölen var mı?” sorusunu kendimize soramıyorsak bir yerlerde sorun var demektir.

İşte özgürlükten, demokrasiden, haktan hukuktan bahseden batı, gerçek yüzünün ve temel prensibinin sömürüden ibaret olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor: “Beş şey gelmeden bu beş şeyin kıymetini biliniz”. Bu beş şeyden bir tanesi “fakirlik gelmeden zenginliğin kıymetini bilmektir”.

Bizim ülkemizde yapılan bu kampanyanın asıl noktası fakirlik gelmeden zenginliğin kıymetini bilinmesi düsturudur. Başka türlü, çocuklarına Somali’de yaşanan açlıktan ölme dramını anlatabilene aşk olsun.

Zengin iftar sofralarında menüdeki ana yemeği yemek için bile midesinde yeri kalmayıp yemeği masada bırakırken, bir tarafta insanların açlıktan ölmesini hiç kimseye izah edemezsiniz.

İşte bizim insanımızın geçmişinden aldığı terbiye budur. Batı, gittiği yere ölüm götürürken bizim gittiğimiz yerlerden hayat fışkırır.

Ülkemizin büyüklüğünü gördüm bu programda. Sayın Başbakanımızın ‘Birleşmiş Milletlerin bu yılki toplantısındaki konuşmasını tamamen bu konuya ayıracağını söylemesi’ ve Abdurrahim Albayrak’ın söylediği ‘eskiden bu tür yardımların Amerika’dan beklendiğini, şimdi ise Türkiye’nin bu konuda ciddi adımlar atması’ ifadeleri ülkemizin nerelere geldiğinin göstergesidir.

Programda geçen konuşmalarda ecdadımızın daha önceden oralara gittiğini ve torunlarının yine gideceğini ve bunu ispatlayan şeyin de Somali halkının Türk uçaklarını görünce secdeye kapanmaları olsa gerek. O an bu an…

 “Şimdi değilse ne zaman?” sloganıyla yapılan programda aslında bu ülkenin insanının değerleri uğruna nasıl kenetlendiğinin göstergesi.

Biz ecdadımıza yakışanı yaptıkça fakirlik bizi “teğet geçecektir.”  Dünyada yaşanan son krizle birlikte, süper güç olarak görülen Amerika’nın bile tahtının sallandığını da düşünürseniz… Böylece inancımız gereği fakirlik gelmeden bu zenginliğimizin farkında olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk.

O zaman haydi ülkemizin büyüklüğünü cümle aleme gösterelim.Tüm operatörlerden 5 lira yardım için:-AFRİKA yaz 5601 - (Diyanet)-AFRİKA yaz 2868 - (Kızılay)-AFRİKA yaz 3072 - (İHH)-ACLIK   yaz 5777 - (Kimse Yok Mu?)'ye gönder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum