Çocuklar bu kitabı çok sevdi
M. Ali Köseoğlu

Çocuklar bu kitabı çok sevdi

Yazar M. Ali Köseoğlu, Model Koleji’nin düzenlediği etkinlikte yeni kitabı “I. Alaeddin Keykubad” üzerine konuştu. Köseoğlu’ndan şiir okumasını isteyen çocuklar, yeni kitabı da çok sevdiklerini dile getirdiler

Model Koleji’nin düzenlediği söyleşi ve imza günü etkinliğinde Gazeteci-Yazar M. Ali Köseoğlu Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın “Türk İslam Büyükleri Serisi”nden çıkan yeni kitabı “Bilime Değer Veren Sultan: I. Alaeddin Keykubad” özelinde çocuk edebiyatı üzerine konuştu. Edebi yayınlar arasında çocuklar için kaleme alınan çalışmaların hassas bir yerde durduğunu söyleyen Köseoğlu, “Büyüklerinizden sık sık çok kitap okumanız gerektiğine dair tavsiyeler duyuyorsunuzdur. Bu tavsiyeler doğru olmakla birlikte dikkat de gerektiriyor. Çok okumalısınız ama belirli bir değerin altında olan kitaplar değil, sizlere dil güzelliği ve yaşam sevinci de aşılayacak kitaplar olmalı bunlar. Ben rahmetli Cahit Zarifoğlu’nun özellikle sizler için kaleme aldığı kitapları çok seviyorum. Mesela “Motorlu Kuş” kitabı. Öğretmenlerinize özellikle sorun, hangi kitapları okumanız gerektiğine dair sizlere yol göstereceklerdir” dedi.

 

“GÖYÜZÜNÜ SEYREDİN, KUŞLARI DİNLEYİN”

Kitap okumanın yanı sıra çocuklardan özellikle teneffüslerde gökyüzünü izlemelerini isteyen Köseoğlu, “Sadece kitap okumak yetmez. Sık sık gökyüzünü seyredin. Kuşları dinleyin, ağaçlara bakın. Bu da bir nevi okuma şeklidir. Tabiatın güzelliklerini okumakla, güzel bir kitap okumak aynı değerdedir” diye kaydetti. Konyalı bir yazar olarak Sultan I. Alaeddin Keykubad’ın hayatını herkesin anlayabileceği bir üslupla yazmaya çalıştığını ifade eden Köseoğlu şöyle devam etti: Yaşadığımız şehir olan Konya, Anadolu Selçuklu Devleti'ne de başkentlik etmiştir. I. Alaeddin Keykubad da bu devletin en önemli sultanlarından birisidir. Kitap okumayı, satranç oynamayı çok sever. Ayrıca zamanının bilginlerini de Konya’ya davet ederek, onların bilgi ve birikimlerinden de istifade etmiştir. Böylesine bilge bir sultanın hayatını sizlerin de severek okuyacağınızı düşünüyorum.

 

SEZER: ÇOK GÜZEL BİR GÜNDÜ

Konuşması esnasında geçtiğimiz yıllarda yayımlanan “Dört Mevsim Dört Yaprak” kitabından şiirler okuyan M. Ali Köseoğlu’na programın sonunda Okul Müdürü Abdül Celil Sezer, günün anısına hat tablosu hediye etti. Sezer, “Öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına size çok teşekkür ederim. Sizi okulumuzda misafir etmekten memnuniyet duyduk. Çok güzel bir gündü” dedi. Program, Köseoğlu’nun öğrenciler için “I. Alaeddin Keykubad” kitabını tek tek imzalamasıyla sona erdi. İmza esnasında kitapla ilgili merak ettikleri soruları da sorma fırsatı bulan Model Koleji öğrencileri, yeni kitabı da çok sevdiklerini dile getirdiler.

cocuklar-bu-kitabi-cok-sevdi-(2).jpegcocuklar-bu-kitabi-cok-sevdi-(4).jpeg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum