ATANG ANANG NUR İÇİNDE YATSIN İBRAM GUZUM
İsmail Detseli

ATANG ANANG NUR İÇİNDE YATSIN İBRAM GUZUM

DEĞERLİ DOSTLARIM DÜN KONYANIN YİRLİSİ BİR YAŞLI HANIM TEYZE İLE BİR BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA KONUŞTUKLARIMI ONUN GONYALI AĞZINDAN SİZLERLE PAYLAŞMAYI İSTEDİM BAKIN BAKALIM O DUALI AĞIZDAN DÖKÜLENLERE.


ATANG ANANG NUR İÇİNDE YATSIN İBRAM GUZUM


Bunun adı Aşk gezilerine övgü. 
Selçuklu torunları ecdatla buluşuyor.
Öyle diyordu Seksen sekizlik Zekiye anne Selçuklu belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a 
Şöyle Gonya ağzıyla yaptığı övgülerini dinledikçe neşem artıyor analarımızın bir başkası için yaptıkları duaları anımsıyordum.

 

Naha atang anang nurlarda yatsın gara İbramım guzum. Ne oldu zekiye yenge bu güzel ve içten duaları kime ediyorsun dedim?

Kime olacak ülen şo Selçuklunu belediye başkanı uzun isimli oğlana adının birini söylerken diğerini unuduveriyom. Neyni?

Neyni olacak Uğur var İbram var ben en eyisi gara ibramım deyiveriyorum hazar sahıbını bulur dediklerim. Goca Allahım yokarıda galbimi bilip duruyor.


Ne oldu da ? Ne olacak duymadın mı sen Gazetacısın oğlum Başkan gendi ilçesinin içerisinde okullarda okuyan genç çocuklarımızı Teyyareyle atalarımızın çetin savaşlar yapıp binlerce yiğidin şehit olduğu Çanakkale’ye yollayıp oradaki dedelerinin savaştığı yerleri çektikleri çileleri sün süngüye nasıl çarpıştıklarını bu yaşadığımız cennet vatanı bize ne şartlarda buraktıklarını bellesinler ve vatanın gıymatını bilsinler deyi öğretmeleri ve savaşın nasıl yapıldığını bilenler ağnadıyorlarmış.

Kim dedi benim torun getmiş o ağnattı hem ağnattı guzum hem de ağladı ay guzum şimdiden bu genç yavrıların galbine işleyiyorlar ne gadar gözel bi şey değil mi? Evet 


Zekiye yenge bende gittim o Çanakkale ye oralara gidip de o savaşların yapıldığı yerleri görmek o günlerden kalan tabyaları mevzileri görüp de geçmişi düşünmemek düşünürken için için ağlamamak mümkün değil Allah razı olsun Uğur başkandan.

Sadece bu mu daha neler neler yaptığı kültür hizmetleri saymakla bitmez Selçuklu ilçesinde oturan orta yaşlı ileri yaşlı adamları kimini ailecek yalnız gitmeyi tercih edenleri yalnız olarak Selçukluların başkent yaptığı Bilecik’i ve Söğüt ilçesini binlerce kişiye gezdirip geçmiş atalarımızın hayatları ve bu topraklarda kurdukları imparatorlukları dürüst ve kahramanca yaşamlarını anlama ve ruhen yaşama fırsatını buldurdu.

Allah Başkandan ve belediye de bu işlerde emeği olan ekibinden razı olsun sen ve senin gibi ağzı dualı analarımızın duası başarılarında etken olacaktır.


Seninde var mı o savaşlarda yakınlarından şehit veya gazi olan? Olmaz mı var tabi zaten şehidi olmayan aile yoktur guzum o savaşlarım analarımız ağnadırkan gece yarılarına gadar ağıt yakarlardı Allah bu dövletimize bir daha öyle savaşları yaşatmasın. Goca rabbima bol bol dua edelim böyüğümüz güccüğümüz diyordu içten gelen bir yakarışla Ağzı dualı Zekiye dizem.

Bizde duasına kalben Aminnn diyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum