Murat Yağız, Şoförler Odası’na talip oldu

2022 yılı içerisinde gerçekleşecek olan Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı seçimleri için Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, aday olduğunu açıkladı.

Murat Yağız, Şoförler Odası’na talip oldu
Murat Yağız, Şoförler Odası’na talip oldu Bahri Köseoğlu

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında göreve gelmesi halinde hayata geçireceği projeleri kamuoyu ile paylaşan Yağız, oda üyelerinden yapılacak seçimlerde destek istedi. Başkan Yağız, “Öncelikle belirtmek isterim ki; biz büyük bir aileyiz. Hedefimiz ailemize sahip çıkmak, hedefimiz çok çalışmak. Kaliteli hizmetle olması gereken yere ailemizi taşımaktır. Sahip çıkmak adına Vizyonumuz var, Çok çalışmak adına misyonumuz var ve elbette bütününü kapsayan hür bir irademiz var. İnanıyoruz ve biliyoruz ki esnafımıza hizmet hakka hizmettir. Hizmet için geliyoruz ve diyoruz ki; Hizmet yarışında sınır, bayrak yarışında hak yoktur. Görevden değil gönülden hizmet. En yüce hizmet; karşılık, kazanç beklemeden yapılan hizmettir. Biz mukaddes odamızın hakimi olmaya değil hizmetkarı olmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.


Göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projelerden de bahseden Yağız, “Oda üyelerimiz için Alo Konşof Hattı kurulacak ve 7/24 hizmet verilecektir. Ayrıca hattımıza iletilen Dilek, Şikâyet, Proje, Öneri ve diğer anlık çözüm üretimleri için yönetim kurulu üyelerimiz görevlendirilecektir. Nakliyeci esnafımızın sıkıntılarından olan boşaltılamayan yük ve ödeme güçlüğü yaşanan durumlar karşısında çözümler üretilecek, bu konuda odamızın avukatı ücretsiz destek sağlayacaktır. Kamyon ve kamyonetlerde uygulanması gereken ton/km çalışmasının takibi sağlanacaktır. Kamyoncu esnaflarımızın en çok mağdur olduğu Takograf Saat Uygulamasını; Türkiye’de tüm iş yerlerinde ve kamuda uygulanan mesai sistemine ilave olarak 8+4 saat şeklinde geçilmesi için gerekli özverili çalışmalar yapılacaktır. Odamıza kayıtlı olan taksici esnafımızın araçlarında yapılan Taksimetre Ayar Ücreti odamız tarafından karşılanacak ve hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Konya ilimizde henüz eksikliği giderilemeyen Kamyon Garajı Yapılması projesi için çalışmalarımıza hızlı ve planlı bir şekilde başlanacaktır. Şehir içi nakliye ve taşımacılık yapan üyelerimizin Plaka Tahsisini, K-plaka şeklinde odamız bünyesinde bir kooperatif kurarak gerçekleştireceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum