Öfke Kontrolü
Seçme Yazarlar

Öfke Kontrolü

 

            Merhaba gönül dostları; bu gün sizlerle görsel duygularımı paylaşmak istiyorum. Bir arkadaşımın bana hediye ettiği hatıra defterim vardı. Onun ilk sayfasına şunu yazmıştım. Bu hatıra defterine en güzel hatıralarımı en güzel duygularımı yazmak istiyorum acaba mümkün olur mu? Demişim. Bu gün mümkün olacağına karar verdim. Yazılarımın ön çalışmasını onda yapmaya karar verdim. Böylece hem defter güzel bir şey için görev almış hem de açılan bu pencerenin hatıralarını sayfasında taşımaya muktedir olmuş olacaktır diye düşündüm.

           Dün arkadaşlarla yaşadığımız günden bahsetmek istiyorum:       Psikolojik danışmanlık merkezinde öfke kontrolü seminerinde (15) arkadaşımla beraberdik malum günümüz insanı sinir, stres öfke içinde. Öfke kontrolü yapmak lazım dedim. Tanıdıklarımda faydalansın amacı ile ekibimi kurup iştirak ettik. Konuşulanlar önce tanışmaydı sonra sorunlar. Herkesin derdi vardı dertsiz hiç yoktu. Orta yaş üzeri bir hanım vardı. Modern bir hanımdı. Söylediği söz beni etkilemişti.

        _Benim hasta bir annem hasta bir kardeşim var. Onlara ben bakıyorum. Onlara koşmaktan evime gidemiyorum. Artık kaldıramayıp kırıyorum. Mümkünse onları kırmamak için öfkemi kontrol etmek terbiye olmak istiyorum. Bazen kaçıp gitmek istiyorum dedi. Hanıma hayran kalmıştım. Cami yıkılmış mihrap yerinde derler ya işte öyle. Güzel ve kaliteli biri bu lafı söylemesi onu daha da yüceltmişti. Hocadan izin alarak ona şunu söyledim. Sizi tebrik ediyorum bu büyüklüğünüzden dolayı, yalnız bir yere gidemezsiniz. Derdiniz sizinle beraberdir. Ayrıca düşünsenize ya sizde hasta olsaydınız, ozaman sizi kim bakabilirdi. Şükredin siz sağlıklısınız ve bu görev size verilmiş. Onlara sabırla bakabilmeniz size ebedi cennetin kapılarını açacak. Böyle teselli olursanız öfkeniz yatışır diye düşünüyorum. Teşekkür etti. Bu cevap sanki biraz içini ferahlatmıştı. Seminer bitince ayrıldık. Haftaya buluşmak adına. Arkadaşımın biriyle namaza yetişmek adına otobüse koş duk duraktan henüz kalkmıştı ki şoför kapıyı açtı içeri girdik para çıkarırken yaşı yetmiş süsünden ödün vermemiş bir hanım bize bağırmaya başladı. Belki de başörtülü görüp köylü sandığından aşağılama gereği duydu bilemiyorum.

        -Siz utanmıyor musunuz? Neden paranızı önceden hazır etmediniz niye bekleyip meşgul ediyorsunuz. Otobüs yıkılıyor herkes neye uğradığını şaşırdı. Arkadaşımda ona söyleniyor. Arkadaşıma sus işareti yaptım. Çocuklara ve yaşlılara merhamet gerek, hem biz bu gün öfkemizi kontrol etme adına adım atmıştık değimli? Ortalık yatışmıyordu. Karar verdim öfkemi kontrol edecektim, hemen şimdi burada. Yaşlı hanımın ellerini avuçlarıma aldım.     

       Anneciğim neden kızıyorsun. Biz hata yaptık sen haklısın fakat büyükler affedicidir değimli. Bak yaşınız var sinir size iyi gelmez. Damarlarınızdaki kan akışı yavaşlar. Beyninize kan gitmez bizim için sinirlenmeye değmez size bir şey olsun istemeyiz. Lütfen sakin olun.  Bana gülümsedi.

      -Çok teşekkür ederim yavrum bana anne dediğin için seni sevdim biz büyüklerimizden öyle görmüşüz. Oh be işte bu başardım demek insan isteyince başarır. İşte böyle dostlar.  İnşallah küçük bir mum yakmışımdır. Sürçü lisan olduysa af ola. Herkesin öfkesini kontrol etmesi dileğiyle. Allaha emanet.

                                                                Gülten Aksoy

                                                

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum