UMUT, KORKU, İSTİKRAR
Yusuf Yerli

UMUT, KORKU, İSTİKRAR

Partilerin 2023 projeksiyonuna baktığımızda; Ak Parti İstikrarı önceleyen bir dille seçmen karşısına çıkıyor.
CHP, seçmene umudu ekmek yapıp servis etmek istiyor.
MHP, seçmenlerin korkularına hitap ediyor.
İstikrar duygusu da, Umut da, Korku da en temel insani duygulardandır.
Her birinin diğerine göre üstün ya da eksik yönleri vardır.
İnsan umut ettiği müddetçe yaşar.
Umudunu kaybeden geleceğini kaybetmiş demektir; geleceksiz bir gelecek olmayacağına göre son malumdur.
Korku tedbiri beraberinde getirir.
İnsan korku ile umut halinde olmalıdır, der geleneğimizi ve geleceğimizi inşa eden öğreti.
Korkusuz umut kibre, Umutsuz korku zillete yol açar.
İstikrar olgunluk çağı duygusudur.
Hem umudu diri tutmak vardır, hem korkuyu gemlemek vardır.
Sadece ve safça umut ifrata; ahmakça ve alçakça korku tefrite götürür insanı.
"Kork Allah'dan korkmayandan" deyişi, korkunun yöneleceği adresi imler.
İstikrar, adı üstünde kararlılıktır.
Eldeki bir kuş, daldaki beş kuştan evladır, anlayışı kıvamında tok gözlülüktür.
Ak Parti ne kadar istikrar'ın dilini kullanıyor, CHP umutun diline ne kadar hakim, MHP korku dilini ne derece inandırıcı kullanıyor?
Bunların cevabı sizde.


***
Partilerin seçim meydanlarında dile getirdikleri hususlardan, üzerinde durulmadığını gördüğüm bir hususun altını çizmek istiyorum.
Siyasetçiler gelecekte ne yapacaklarından bahsettikleri kadar, geçmişte de neler yaptıklarından bahsederler, bahsetmeliler de.


Bu çerçevede Ak Parti 8.5 yıllık icraatlarını kitap, kitap, sayfa sayfa, meydan meydan anlatıyor.
CHP bu konuda kendisini mazur görebilir ama...
Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu Genel Müdürlük görevi süresince ne yapıp yapmadığı noktasına çekti, vuruyor da vuruyor.


Kılıçdaroğlu bu noktadan çok çabuk sıyrılıp kurtulmak yerine, bu alanı mecburiyetten kabul edip savunmaya geçti. Yanlış yaptı.
Kılıçdaroğlu söylemleri ile ne Mustafa Kemal dönemi CHP'sine, Ne İsmet İnönü dönemi CHP'sine atıf yapıyor. Ecevit diyorda başka bir şey demiyor.


Eceviti sahiplenirken onun sadece soyadını sahiplendiğini görüyoruz.
Ecevit dönemi herhangi bir uygulamayı savunduğunu gördünüz mü?
İcraat noktasında CHP tarihsiz ve hafızasız bir parti görünümünü veriyor.
Dolayısıyla yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, türünden akılda kalıcı bir çıkışı olmadı.

Hep umut dedi.
Umut fakirin ekmeği, ye mehmedim, ye! muhabbeti.
MHP bu konuda daha da garip bir tavır içinde.
Ak Parti hükümeti öncesi hükumetin en etkili ortagı MHP idi.
Bu döneme ait bugün halkın ve seçmenin huzuruna çıkarıp, göğsünü gere gere anlatacağı bir iş yapmamış gibi davranıyor. Hattan o dönemi ne hatırlamak, ne de hatırlatmak istiyor. Bu kadar kendi dönemine yabancı kalan bir pozisyonda MHP.


Yerelde propoganda yapan temsilcileri de (bu iki partinin) onlar da bu konuda bir kelam etmemeye yemin etmiş gibiler.
Ak Parti'nin en sıradan temsilcisinin dilinde biz şunu yaptık, biz bunu yaptık lafları var. Üstelik 8 yıllarını 80 yıllık bir geçmişle kıyaslayarak anlatacak kadar da kendilerine güveniyorlar ve yaptıklarına inanıyorlar.


***
Ne MHP, Ne CHP biz adam akıllı bir iktidar olmadık ki ne anlatalım, mazeretine sığınmasınlar.
Rahmetli Erbakan Hoca ve bugün O2nun izinden gittiğini söyleyenler 11 aylık Refahyol hükümetinin yaptıklarını aradan şunca zaman geçmesine rağmen anlata anlata bitiremiyorlar ve biz iktidar olur isek, o şartlarda bunları nasıl yaptı isek, bu günde daha iyisini yapabiliriz, diyebiliyorlar.
Neden?
Nedeni basit.
Çünkü onlar 11 ayda çok şeyler yaptı.
Elin kıranı dek dursa idi, daha neler yaparlardı neler, bu millet onu da biliyor.
Sözün özü ne MHP'nin, ne de CHP'nin onca iktidar zamanlarına rağmen, saadet kadar bile anlatacakları bir işe imza atmamış olmaları sizin de dikkatinizi çekmedi mi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum