CHP’nin Konya’da çok ‘nedeni’ var.
Mehmet Ali Elmacı

CHP’nin Konya’da çok ‘nedeni’ var.

Yerel seçimlere adım adım yaklaşıyoruz.

Daha ‘sizin adayınız kim?’sorusunu sormak için erken. Aday adayları yavaş yavaş kendini göstermeye başladı ama yeterli değil bu sorunun cevabı için.

Sürpriz isimler de var hani. Bu sürprizler sadece Konya için değil tüm Türkiye için geçerli. Bakalım hangi sürprizler bekliyor bizi.

Şu anda sadece Konya, benim merakımın sebebi… Ve en çok da CHP’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayını merak ediyorum. Ne yalan söyleyeyim, önceki yerel seçimde DSP Büyükşehir adayı olan Vejdi Çınar’ı bir sürprizle CHP gösterir mi? diye düşündüm ama bu düşüncem askıda kaldı. Çünkü Vejdi Çınar Ak Parti’den Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı bile.

Hoş…

Ben hep CHP Konya milletvekili Atilla Kart’a şöyle sesleniyordum; İstifa edip CHP’nin Konya Büyükşehir Belediyesi’ne aday ol ‘

Bu sözümün arkasındayım.

Evet… Sayın Kart istifa edip Büyükşehir’e aday olsun.

Başka kim var?

Çoktur belki ama gizleniyorlar mı? Ya da eski İl Başkanı Orçun Çalık mı aday olacak? Ya da beklediği birileri mi var?

Şimdi CHP’den birileri çıkıp ‘sana ne kardeşim’der mi? Der vallahi… Belli mi olur? Ama ben istiyorum ki ‘sana ne kardeşim’ demek yerine neden böyle dediğimi sorsunlar.

Neden? İşte burada düğüm düğüm oluyor her şey. Tüm sorular cevapsız kalıyor.

Neden? CHP neden Konya’da yenilgiyi baştan kabul ediyor? Ya da ediyor mu?

Hani çok önceden bir miting sözü vermişti. Ekimde Konya’da planlanan… Ne oldu o miting?

Aha size bir neden daha. Neden yapılmadı o miting? Hani ‘maneviyatın başkentinde maneviyata önem verdiğinizi göstermek için yapacaktınız o mitingi?

Geçtik… Konya’ya neden önem vermiyorsunuz?

“Akıllı insan kendi aklını kullanan değil, başkalarının da aklını kullanan insandır” sözünü unutunuz mu? Neden Ak Parti’nin de aklını kullanmıyorsunuz? Hangi aklını mı? Hedefini diyelim o zaman. Nedir Ak Parti’nin hedefi? Önceki seçimlerde muhalefete kaptırdığı yerleri geri almak. CHP’nin taktiği ise; ‘elindekine sahip çıkmak’…

Hedef küçültmek bir nevi.

Bir neden daha.

 

Neden Konya’da hedefiniz yok? Konya o kadar önemsiz mi? Bir Konyalı olarak son bir neden daha; Genel Başkan Kılıçdaroğlu bile demiş;”ben olsam da oyumu CHP’ye vermezdim” diye. Ben neden size oy vereyim o zaman?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum