Dünyayı bir kitapla fethedin!

Azerbaycan Gençliğe Yardım Fonu ve F. Koçarlı Cumhuriyet Çocuk Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Dünyayı bir kitapla fethedin!” programında konuşan yazar Vural Kaya, çocuk edebiyatının önemine değindi.

Dünyayı bir kitapla fethedin!
Dünyayı bir kitapla fethedin! Önemli Haberler

Azerbaycan Gençliğe Yardım Fonu ve F. Koçarlı Cumhuriyet Çocuk Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Dünyayı bir kitapla fethedin!” programında konuşan yazar Vural Kaya, çocuk edebiyatının önemine değindi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Azerbaycan Gençliğe Yardım Fonu ve F. Koçarlı Cumhuriyet Çocuk Kütüphanesi kuruluşları sanal ortamda online bağlantıyla bir program tertip ettiler. “Dünyayı Bir Kitapla Fethedin” üst bağlığıyla düzenlenen programın paydaşları ise TİKA (Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı), 3 Nolu Çocuk ve Gençlik Gelişim Merkezi, Cövdet Hajiyev'in adını taşıyan 3 numaralı on bir yıllık müzik okulunun olduğu programa Türkiye’den, Almanya’dan ve kardeş ülke Azerbaycan’dan şair, yazar ve yayıncılar katıldı.

ÇOCUKLAR YARINA DAHA GÜVENLE BAKABİLİR

Kâşif Çocuk Yayınlarının Öncü Bilim İnsanları serisinin ilk 20 kitabı Azerbaycan Türkçesine çevriliyor. Bu sebeple de zoom üzerinden organizasyon tarafından programa konuşmacı olarak katılan Kâşif Çocuk Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Vural Kaya, zoom üzerinden katıldığı programda, 23 Nisan Çocuk Bayramını kutlayarak, Kâşif Çocuk Yayınlarının Türkçe yazılmış çocuk eserleri alanında doldurduğu boşluğa değindi.  Kaya, Öncü Bilim İnsanlarımızın tanıtımıyla aslında çocuk ve ilk gençlik dönemi okurlarının kendi geçmiş mirasından aldıkları ilhamla yarına daha güvenli bakabileceklerini ifade etti. Konuşmasında okurla iletişime girmeyi hedeflediklerini ve bütün Öncü Bilim İnsanlarının anlatıldığı eserlerle geleceğimiz olan çocuklarımızın yarınları daha bir özgüvenle inşa etmelerine yardımcı olacağının altını çizen Kaya, “Örneğin Ali Kuşçu’nun, İbni Sina’nın, Uluğ Bey’in kim olduğunu ve hangi önemli bilimsel gelişmelere katkı sağladığını bilen ve bu değerlerimizin hikâyeleriyle yetişen nesiller gelecekte kendinden daha emin ve daha kompleksiz bir dünyanın kapısını aralayacaktır. Bütün bu güzellikler kalıcı birer çabadır” dedi.

ZAMAN YOLCULUĞUNA ÇIKIYORUZ

Program konuklarından Kâşif Çocuk Yayınları editörü Ayşegül Sözen Dağ da özelde Kâşif Yayınlarının Öncü Bilim İnsanları dizisinin neye tekabül ettiğini anlattı. Ardından çocuk yayınının mutfağında yaşanan emeği kısaca özetledi. Dağ değerlendirmesine şöyle devam etti: Asırlar boyunca bilime ışık tutmuş ve bugünkü buluşlara ilham kaynağı olan Öncü Bilim İnsanlarını çocuklara tanıtmak için onlarla bir zaman yolculuğuna çıkıyoruz. Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için bir emek ve inançla ilgilidir; bizi onurlandıran, gururlandıran da işin bu kısmıdır. Çocuk kitapları editörlüğü tohumun toprağa atıldıktan sonraki sürecini takip etme eylemidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum
BİR ŞAİRİN SERENCÂMI; KURGANLAR - Mustafa Uçurum