|
Bu haber 18 Şubat 2012, Cumartesi 10:15:17 tarihinde eklendi. 1166 kez okundu.
![]() Belediye sözleşmelilerine müjde
Bakan Faruk Çelik, 17 bin 800'ü belediyelerden olmak üzere, 151 bin sözleÅŸmelinin kadroya alınması için yapılan çalışmaların tamamlandığını açıkladı.
Geçen hafta pazartesi günü gündeme gelmesi beklenen, ancak Bakanlar Kurulu toplantısının, BaÅŸbakan'ın rahatsızlanması üzzerine iptal edilmesiyle ertelenen çalışmada sona gelindi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 151 bin sözleÅŸmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda yapılan çalışmayı tamamladıklarını, son kararı BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın vereceÄŸini söyledi.
Bakan Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, 17 bin 800'ü belediyelerden olmak üzere bazı KİT'lerle kamu kuruluÅŸlarında çalışan 151 bin sözleÅŸmeli personelin kadroya alınması için yaptıkları çalışmayı tamamladıklarını söyledi.
Daha önce çıkarılan bir yasa ile 200 bine yakın sözleÅŸmeli personelin kadroya geçirildiÄŸini hatırlatan Çelik, bu kapsam dışında kalan 151 bin sözleÅŸmeli için de çalıştıklarını dile getirdi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ
Yerel yönetimlerdeki 17 bin 800 sözleÅŸmeli personelin yanı sıra diÄŸer kamu kuruluÅŸlarında çalışan sözleÅŸmeli personel için de çalışma yapılması talimatını BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın verdiÄŸini dile getiren Çalışma Bakanı Faruk Çelik, “Biz de bakanlık olarak bu çalışmayı tamamladık.
İlk Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuda hazırladığımız raporu sayın BaÅŸbakan'a sunacağım. Kendileri onaylarsa biz hızla yasal düzenlemeyi TBMM'ye göndereceÄŸiz” dedi. Çalışanlarının bir kısmı sözleÅŸmeli olup da kadroya alınması planlanan kuruluÅŸlar arasında, yerel yönetimler, belediyeler, TRT gibi birçok kamu iktisadi kuruluÅŸları da bulunuyor.
Ek maliyet getirmeyecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma tamamlanmadan önce, sözleÅŸmeli personelin kadroya alınması halinde ücretlerinde farklılık oluÅŸacağına, bunun da bütçede yükü artıracağına dair endiÅŸeleri bulunduÄŸunu ifade etti. Çelik, “Çalışma tamamlandı.
Böyle bir endiÅŸeye gerek olmadığını gördük. Ücretler artmayacak, herhangi bir ek maliyet de gelmeyecek” diye konuÅŸtu. Binlerce sözleÅŸmeli personel, uzun süredir bakanlığının yaptığı çalışmayı bekliyor.
Emekli enflasyona ezdirilmeyecek
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, emeklilerin enflasyon karşısında ezdirilmeden makul bir yaÅŸam standardına sahip olmalarının saÄŸlanmaya çalışıldığını ifade etti.
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın yazılı soru önergesini cevaplayan Bakan Çelik, 2008 ekim başı itibarıyla gelir ve aylıkların her yılın ocak ve temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere bir önceki altı aylık döneme göre açıklanan en son temel yıllık tüketici fiyatları endeksindeki deÄŸiÅŸim oranı kadar belirleneceÄŸinin öngörüldüÄŸünü hatırlattı.
2011 yılı temmuz-aralık döneminde TÜFE artışının yüzde 6.79 olduÄŸundan aylıkların bu oranda artırıldığını hatırlatan Çelik, emekliler arasında maaÅŸ adaletsizliÄŸini gideren İntibak Yasası'nın Meclis'e gönderildiÄŸini de hatırlattı.
Kadınlar ve engellilerin çalışma imkanı artacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu ve özelde iÅŸçi ve memur açığının 46 bin civarında olduÄŸunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu ve özelde iÅŸçi ve memur açığının 46 bin civarında olduÄŸunu söyledi. İstihdam, Çocuk İşçiliÄŸi ve Sosyal Yardımlar Konularında İşbirliÄŸi Protokolünü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Åžahin ile imzalayan Çelik, kadın ve engellilerin sosyoekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve istihdamının artırılması için çalışma yapıldığını ifade etti.
2023 yılına kadar iÅŸsizliÄŸi yüzde 5'e çekmeyi hedeflediklerini de vurgulayan Çelik, “Türkiye genelinde kamu ve özelde 16 bin 440 iÅŸ yerinde 106 bin 143 engelli personel çalıştırılması gerekiyor. Halbuki istihdam edilen personel sayısı 83 bin 705. Kamu ve özelde engelli istihdam açığı 22 bin 438.
Memur olarak da 44 bin 189 kiÅŸi çalıştırılması gerekirken bu sayı 20 bin 829. Kamu ve özelde 46 bin engelli vatandaşımızın istihdamı mümkündür” dedi. Bakan Fatma Åžahin ise sığınma evlerinde kalan kadınların İŞKUR'la baÄŸlantısının kurulacağını, bu kiÅŸilerin istihdama kazandırılacağını söyledi.
Åžahin, “Anne olup çalışmak isteyen, evde yaÅŸlısı olan kadının çalışma hayatını rahatlatacak tedbir alacağız” diye konuÅŸtu.
Facebook Yorumları...
Bütün Yorumları görmek için
tıklayınız!
|
Ekonomi Haberleri
.....
.....
En Çok Okunanlar
|
|||||||||||||||





Facebook
Digg
Google
Del.icio.us




